středa 10. srpna 2011

Times Sq., Central Park & 2 new friends.

A máme tady konec čtvrtého dne. Musím říct, že to bylo jak na houpačce. Po příjezdu do centra jsem zamířila přímo nahoru, tedy směr Times Square. Tam jsem sice už jednou byla, ale jen mrknout. Dnes bylo víc času, takže byl využit pro tento účel. Má představ a Times Sq, kterou jsem si udělala díky pár filmům a pár záběrů z CNN, CBS a tak podobně se celkem liší s realitou. T-Sq. je obrovské ( tv Hrozně zkresluje!) na "hlavním" místě, které se nachází nahoře na náměstí je vyvýšená jakoby tribuna, kde si lidé sedají a zevlují, skvělý nápad! No a několik tras silnice je na náměstí přebarvených na zeleno a slouží jako pěší zóna. Dokonce je na téhle pěší zóně několik křesílek se slunečníky. Takže jsem toho pochopitelně opět využila a posadila se uprostřed rušné křižovatky, kterou T-Sq bezesporu je. Musím zdůraznit, že je to naprosto geniální relax, i když vám to možná příjde padlé na hlavu. Ano, dá se úžasně zrelaxovat když kolem vás projíždějí nekonečné kolony aut, busů a náklaďáků, řvou poblíž policajti a sem tam projede houkající sanitka či hasiči. Opravdu to jde a funguje, nechápu jak:D

Poté jsem se přesunula do parku, ale ne tak ledajakého. Byl to sám slavný a obrovský Central park. Je to park s naprosto jedinečnou atmosférou. Ještě pře tím, než jsem do něj zavítala mne zastavila celkem oškliví, ale i tak slavná budova - Trump Tower. Musím konstatovat, že je opravdu nevzhledná. Taková lepší socialistická budova. Prostě fuj. Ale i tahle ohava má své kouzlo. Ale zpět k C-parku. Jakmile jsem do něj vstoupila tak mě ovál příjemný chladivý vánek. Podotýkám v New Yorku! Úžasné. Po pár krocích jsem stála u něčeho u čeho jsem si přála stát hrozně dlouho. U takové té skály. Já vím, nic vám to neříká nejspíš. No, prostě je to velký placatý kus skály napuštěný v dolní části Central parku. Totálně to bije do očí a upoutá to veškerou pozornost. Je to až magické místo. Neváhala jsem a na skálu jsem se vyškrábala. Už při škrábání se jsem zjistila že to musí být skvělé odpočinkové místo. Usadila jsem se, přede mnou stromy, hned za nimi řada mrakodrapů. Takové klasické panorama z Central parku, které jsem znala z fotografií. Mí tak deku a plavky, tak bych tady byla schopná strávit minimálně půl dne. Pod skálou bylo obrovské dětské hřiště, ale né takové jaké máme u nás. Tohle je naproto jiný level. Nemít rozum, tak zapomenu, že je mi 19 a jdu si hrát taky! Kousek od skály jsou asi tři hřiště na americký fotbal, trávník jako ze škatulky.

Po neurčitém čase jsem se rozhodla, že je na čase jít směrem dolů zpět na 7th ave. Cestou jsem se zastavila po marném hledání Pret v jedné kavárně-sendvičárně, název si už nepamatuji. Dala jsem si sendvič s hovězím a rucollou a čímsi ještě. Asi v tom byl sýr nebo co. Byl velký, až moc, takže jsem snědla půlku a zbytek bye bye.
No a teď k školní části dne. Dneska se můj život obohatil o dvě nové přítelkyně. Jedna se mnou chodí do třídy, jmenuje se Stella (jako mé milované Belgiské pivo, ale to jsem se jí "bála" říct:D), je z Jižní Koreje a zatím se zdá hodně v pohodě. Zítra spolu jdeme po skole na dinner (těším se) No a druhá, to je celkem náhoda. Cestou domů vedle mě stála slečna. Pochopitelně nějak jsem si jí nevšímala. No a přijdu domů a za hoďku přišla návštěva. Přišla mé hostitelky kamarádka a koho nepřivedla. Slečnu z metra. Jmenuje se Marie, je to Francouzka a je z Bretaně (někde tam:D) no a jdeme spolu v sobotu na Long Beach si pořádně po americku opražit kůži (těšim se). Pro dnešek vše. Já si přeju dobrou noc a vám podle libosti.

                                                                                                                                                       BB.


Žádné komentáře:

Okomentovat